9 Krypterade e-posttjänster och appar för bättre integritet

E-postmeddelandet har varit en förvirring för alla typer av kommunikationer inom alla företag. Ingen kan ignorera eller offra dess tillförlitlighet, ekonomi och rörlighet för meddelanden som mottas i deras inkorg.


Det första som dyker upp när du pratar om e-post är populära tjänster som Gmail, Yahoo och Outlook. De är alla bra för att skicka och ta emot webbmeddelanden, men de har en gemensam nackdel.

De tillhandahåller inte en-till-ende-kryptering för att skydda meddelanden under transporten.

Det är inte ett stort problem med några tillfälliga meddelanden du skickar. Problemet uppstår dock om din kommunikation innehåller känslig information som social trygghet, kreditkort och kontonummer eller andra topphemliga företagsuppgifter.

Varför?

Det beror på att allt som krävs är en enda slick för att avslöja denna känsliga information. Det är därför e-postkryptering är så viktig och borde vara en del av dina affärssäkerhetsplaner. Att skicka ett säkert e-postmeddelande skiljer sig från anonyma e-postmeddelanden.

Vad exakt är e-postkryptering?

E-postkryptering är inget annat än att konvertera e-postmeddelanden till en hemlig kod för att förhindra obehörig åtkomst och bättre integritet. Det görs för att skydda ditt känsliga innehåll från att läsas av andra enheter utom för den avsedda mottagaren. Det kan innehålla autentisering.

Det är nödvändigt eftersom de flesta meddelanden överförs i tydlig form. Det finns en chans att andra människor än den utsedda mottagaren använder specifika verktyg för att läsa innehållet. Du kan förstå dess implikationer bättre om du ser på det som en algoritm som granskar och sprider genom dina känsliga uppgifter som kärleksanteckningar och läkarbesök!

E-postkryptering använder offentlig nyckelkryptografi där användare använder en offentlig nyckel för att koda meddelanden. De behåller dock och använder en hemlig privat nyckel för att dekryptera meddelandena. Privata nycklar krypterar och signerar meddelanden digitalt innan de skickas.

Fördelarna med e-postkryptering

Nu vet du vikten, läs följande huvudfördelar.

Skyddar privat information

Med så mycket privat, känslig och hemlig information som utbyts över meddelanden måste bara den avsedda mottagaren se den. Kom ihåg att även ditt “hemliga lösenord och användarnamn” kan lätt nås och stulas av hackare.

En e-postkrypteringsserver hindrar hackare från att dekryptera den hemliga informationen och missbruka den.

Prisvärd säkerhet

Det finns inget behov av att köpa ytterligare programvara eller hårdvara. Det finns så många tjänster som du kan lita på för att säkra din information till en kostnadseffektiv takt.

Följer reglerna

Många branscher har sina regler som ska följas när det gäller kommunikation. Till exempel ska en patients information hållas konfidentiell och inte delas utan patientens samtycke. Så en hacker som tar tag i informationen kommer att betraktas som en kränkning. Kryptering av e-postmeddelanden hjälper till att förhindra att dessa dokument faller i fel händer.

Populära säkra e-posttjänster

Nu när du vet deras fördelar och varför du ska använda dem istället för standardleverantörer som Gmail vill du naturligtvis veta mer om tillgängliga alternativ.

HUSHMAIL

HUSHMAIL är en populär, säker e-postleverantör baserad i Vancouver, Kanada, som lanserades 1999. Det, med sitt Delaware-baserade moderföretag, har ett utmärkt rykte för att tillhandahålla pålitlig e-postfunktionalitet.

Funktioner

 • OpenPGP-kryptering
 • Avancerade krypteringsmetoder
 • Obegränsade postalias för att maskera onlineidentiteten
 • IMAP, POP-stöd
 • Importerar kompakter från CSV-fil
 • Auto-responder och spamfilter
 • Kan skicka krypterade e-postmeddelanden till andra leverantörer

Hushmail erbjuder en speciell lösning för ett företag som sjukvård, advokatbyrå, småföretag för att uppfylla HIPPA-kraven.

Protonmail

Protonmail kan vara en relativt ny e-posttjänst baserad i Schweiz. Det är idag världens största säkra e-postleverantör, med miljontals användare över hela världen som använder sina bästa säkerhetsfunktioner. Du kan använda via en webbläsare eller använda en mobilapp på Android och iOS.

Funktioner

 • Robust kryptering med avancerade säkerhetsfunktioner
 • Användarvänlig och stöder tredjepartskunder
 • Avancerade alternativ för meddelandesändning
 • Försäkrad anonymitet

Du kan komma igång GRATIS.

Tutanota

Tutanota är en säker e-posttjänstleverantör som lanserades 2011 i Tyskland, som har starka sekretesslagar. Det är en seriös och pålitlig servicen som drivs av ett team av integritetsentusiaster. De planerar att bli det sekretessrespecifika Google-alternativet med sin krypterade kalender, molnlagring och anteckningar.

Funktioner

 • Anonym registrering utan telefonnummer eller identifierbar information
 • Använder ett hybridkrypteringssystem istället för PGP
 • Skyddad av GDPR och andra EU-regler för integritet
 • Kryptera även ämnesrad och adressbok och lagras på tyska servrar
 • Tar bort e-postmeddelanden med IP-adress för att förhindra loggning
 • Skickar krypterade e-postmeddelanden till även användare som inte är Tutanota
 • Anpassade mappar hjälper till att organisera meddelanden

Det finns inga annonser, inte ens i GRATIS plan.

Mailfence

Mailfence är en helt dedicerad, sekretessinriktad webbpostleverantör baserad i Belgien och har följt Belgiens starka integritetsskyddslag sedan 1999.

Det ger användarna en förtjänst säkerhet genom kryptering från en till ände. Den webbläsarbaserade tjänstens tvåfaktors autentiseringssystem ger dig ytterligare säkerhet för ditt konto med noll spårning av personuppgifter.

Funktioner

 • Kryptering med digitala signaturer med hjälp av OpenPGP-nycklar
 • Stöder alla populära e-postprotokoll som SMTP, IMAP och POP
 • Skräppostblockerare
 • Inkluderar kalendrar, dokumentlagring och kontakthantering
 • Visa författarskap genom digitala e-postsignaturer

Om du letar efter affärsändamål kanske du vill ha en betald plan som erbjuder e-postmeddelanden på en anpassad domän.

Zoho

Zoho mail, är en utmärkt plattform som erbjuder kraftfulla funktioner perfekt för affärs- och personligt bruk. Med den kraftfulla kontrollpanelen kan du konfigurera och ställa in organisationens e-postpolicy.

Funktioner

 • Automatiserar tröttsamma uppgifter och skapar regler för att hantera inkommande e-postmeddelanden
 • Den avancerade sökningen hjälper dig att snabbt hitta meddelanden
 • Skurfunktionen hjälper till att ta bort eller arkivera webbmailar i bulk
 • Väljer specifika mappar för aviseringar
 • Skapa återanvändbara e-postmallar
 • Kontrollera och hantera specifika gruppmedlemmars postlådeadgang
 • Mycket säkrade datacenter med fysisk säkerhet och DDOS-skydd
 • Obegränsade grupper med attraktiva samarbetsfunktioner

Du kan läsa och skicka e-postmeddelanden med mobilappar eller på webben. Zoho erbjuder en företagsklar lösning.

Användbara verktyg för e-kryptering

Det är inte bara krypterade e-postleverantörer som förhindrar algoritmer från att köra in dina känsliga data och information. Det finns också en hel del verktyg att använda med dina befintliga e-posttjänster.

Mesince

Mesince är en e-postklient för Android iOS och Windows. Det är programmerat för att automatiskt konfigurera ett gratis krypteringscertifikat för sin användare att koda varje utgående meddelande. Det säkerställer internetkommunikation för optimalt integritetsskydd. Endast mottagaren med en privat nyckel som motsvarar den offentliga nyckeln kan dechiffrera och läsa meddelandet. Alla utan motsvarande nyckel ser bara virvlad text.

 PreVeil

Preveil e-post fungerar med Gmail, Outlook och Apple Mail. E-postinnehåll och bilagor krypteras på din enhet, som dekrypteras endast på mottagarens enhet. Om du vill använda deras mobilapp utnyttjar du omedelbar avisering och autentisering av biometri. Men inga bekymmer om du inte kan, du kan använda deras webbversion.

CipherMail

CipherMail var tidigare känd som DJIGZO och är baserad i Amsterdam, Nederländerna. Det är en öppen källkod centralt hanterad e-postserver som kodar och avkodar e-postmeddelanden vid gatewayen.

Det är en androidapplikation som skickar och tar emot S / MIME digitalt signerade och krypterade meddelanden via en Android-smartphone.

Funktioner

 • Stöder S / MIME, OpenPGP, PDF och TLS-krypterad e-post
 • Maskinvara säkerhetsmodul (HSM) för extra integritet
 • En inbyggd certifikatutfärdare (CA)
 • Integrerad modul för förhindrande av dataläckage (DLP) förhindrar informationsläckage
 • Genererar självsignerade certifikat för privat PKI

Mailvelope

Mailevelope är baserat i Tyskland; Det skyddar dina känsliga data på ett säkert sätt för att säkerställa att ingen obehörig person, även leverantören, läser några data under transporten. Du kan använda den för att säkert skicka meddelanden med din nuvarande e-postadress.

Det är en öppen källkodslösning och kan komma igång GRATIS. För företag kan du emellertid vilja gå till en betald plan om du är intresserad av att integrera G-Suite, GDPR-kompatibel, support osv..

Det handlar om det.

Du vet nu allt om e-postkryptering och dess fördelar. Du känner också till de olika alternativen för att skicka säkra e-postmeddelanden. Så det bör nu inte finnas något annat skäl för att du inte överväger att byta till att använda krypterade e-postmeddelanden för extra integritet också!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector