11 Fantastiske brukerflytverktøy for UX-design

Visualiser hvordan du vil at brukerne skal bruke produktet ditt.


# Hva er brukerflyten?

En brukerflyt er definert av trinnene brukeren tar mens de samhandler med produktet ditt; dette produktet kan være alt fra nettstedet eller applikasjonen din til tjenesten du leverer eller produktet du selger.

Tenk på at du besøker et supermarked for å kjøpe egg, hva vil du gjøre? Du kommer inn via inngangsdøren, og så beveger du deg mot meieriseksjonen. Etter å ha fått eggene, vil du gå til fakturatelleren. Du betaler for produktet og går ut via utgangsdøren. Det var din flytning mens du kjøpte ønsket ting.

Tilsvarende, når en bruker følger en bestemt sti for å oppnå et bestemt sett med mål eller for å utføre en oppgave, blir den banen Brukerflyten.

# Hva er brukerflytverktøy?

Til nå er brukerstrømmen som vi har snakket om helt teoretisk. Men for å forstå forståelsen av interaksjonen som brukeren kan ha med produktet ditt, må du ha en visuell fremstilling av alle mulige brukerstrømmer. Det er her brukerflytverktøy kommer inn. Brukerflytverktøy er verktøyene som gir deg en visuell representasjon av brukerflyten. Disse verktøyene representerer brukerflyt på en ordentlig skjematisk måte.

# Hvorfor det er viktig å bruke brukerflytverktøy?

Du tenker kanskje at hvorfor det er viktig å bruke brukerflytverktøy.

Still deg et spørsmål, hvorfor lager du produktene dine (nettsted, applikasjon)?

For å gi en fantastisk opplevelse til brukerne dine, ikke sant? For det må du ha en ide om alle mulige interaksjoner som brukeren kan ha med produktet ditt. En skjematisk forestilling om alle mulige interaksjoner vil bli gitt til deg av brukerflytverktøy. Etter å ha fått en ide om brukerflyten, kan du jobbe med å forbedre brukeropplevelsen.

Wireflow

Wireflow er ikke bare tilgjengelig online, men det er også et open source-verktøy. Det hjelper deg å lage prototyper av brukerflyten. Det beste er at du ikke trenger noen Photoshop-ferdigheter for å lage brukerflytdiagrammer med Wireflow. Det gir deg også et alternativ å bruke mer enn 100 tilpasset innebygd grafikk.

Wireflow tror på sanntidssamarbeid. Det betyr at du kan jobbe med et design sammen med venner, kolleger eller gruppemedlemmer. Så, doble innsatsen; doble frukten!

I wireflow kan du designe prosjekterommene dine; i de virtuelle rommene kan du legge til alle du ønsker, og du kan til og med angi privatlivet til prosjektrommet etter ditt ønske.

Kort sagt, det er et veldig brukervennlig verktøy som gir deg mange enkle, men allikevel viktige funksjoner. Utviklerne av dette verktøyet tar sikte på å forenkle prosessen med å designe brukerflyt.

Timblee

Timblee hjelper deg med å utvikle brukerflytdiagrammer i de tidlige stadiene av produktutviklingen. Tatt i betraktning hvordan mobiltelefoner har blitt en mer viktig del av livene våre, jobber Timblee på nettet så vel som mobiler på riktig måte. Timblee har som mål å eliminere behovet for komplekse verktøy i de tidlige stadiene av planlegging av brukeropplevelse.

Det er ikke helt gratis, men gir muligheten til å prøve det gratis de første 14 dagene, slik at du kan bestemme om det er verdt pengene eller ikke. Utrolig, ikke sant?

Det er vert for flere funksjoner som du kan designe sitemaps sammen med flytskjemaer. Det er utmerket for det første fordi det tilbyr en slipp og drar lerret, som er relativt enkelt å håndtere. En av de fremtredende funksjonene er at du kan dele designene dine med andre, og de kan se på arbeidet ditt og gi tilbakemelding selv om de ikke har en konto på Timblee.

Microsoft Visio

Navnet indikerer at det er en del av Microsoft-familien. Microsoft Visio er et bredspektret vektorgrafikkapplikasjon. Så det betyr at du kan gjøre mange andre ting på Visio sammen med å designe flytdiagrammer. En ting må ha blitt klart nå som bare er tilgjengelig for Microsoft-brukere.

Den har mange maler som du kan velge ønsket mal fra. I den profesjonelle utgaven er antall maler og oppsett enda høyere. Du kan også koble datakildene dine til diagrammene. Et interessant aspekt ved Microsoft Visio er at grensesnittet ligner på MS office. De fleste av oss har brukt MS-kontor siden barndommen, så det ville ikke være en vanskelig oppgave å få tak i Visio.

Som alle andre produkter fra Microsoft er Visio ikke gratis. Du kan få tak i en 30 dagers gratis prøveperiode.

Draw.io

Draw.io er en nettbasert applikasjon for design av flytskjemaer. Alle generelle funksjoner er gratis, selv om du ønsker å bruke noen avanserte integrasjoner, så må du betale for det. Det gir deg muligheten til å lagre diagrammer på Google Drive, Dropbox eller datamaskinen din. Det er en av de mest brukte nettleserbaserte diagrammerapplikasjonene. Du kan importere forskjellige filformater som Lucidchart, Gliffy osv. Til Draw.io.

Den tilbyr flere maler. Det har et omfattende formbibliotek hvor du kan velge ønsket. Du trenger ingen registrering for å komme i gang på Draw.io. I tillegg til det kan du laste ned skrivebordsappen og også jobbe offline uten problemer. Den er kompatibel med nesten alle nettlesere og fungerer også bra på mobile enheter.

Smart trekning

Smart er et flytskjemaverktøy som er tilgjengelig online og kan lastes ned på windows også. Utviklerne av Smartdraw hevder at det er enda enklere enn Visio. Så de hevder at det er et billigere, men kompatibelt alternativ til Visio. Du kan importere og eksportere diagrammer i samme format som Visio. Den kan kjøres på Mac også. Den tilbyr over 70 forskjellige maler for forskjellige diagramtyper.

Smartdraw er ikke helt gratis, men i forhold til sine kolleger er det ganske rimelig.

En av de fremtredende funksjonene, annet enn å være enkel å bruke, er at den tilbyr automatisk formatering. Det formaterer diagrammet automatisk for å fjerne alle slags feil og mangler. Du kan enkelt integrere Google Apps og MS Office-verktøy til dem.

OmniGraffle

OmniGraffle er tilgjengelig både på Mac og iOS. Det er relativt enkelt å bruke applikasjonen. Akkurat som andre Mac-applikasjoner er den litt kostbar. Den har en profesjonell versjon i tillegg til standardversjonen. Det tilbyr et stort antall grunnleggende verktøy som penn, linje, form og tekstverktøy. Mens listen over funksjoner som den gir er ganske lang. En profesjonell bruker mer enn gjerne slike avanserte funksjoner.

Hovedfunksjonen som gjør at den skiller seg ut er at den tilbyr designlag. Ved hjelp av designlag kan brukeren visualisere designene sine.

Cacoo

Cacoo er et populært verktøy. Du kan designe flytdiagrammer sammen med andre typer diagrammer på Cacoo. Utviklerne av Cacoo tror på teamarbeid. Cacoo lar deg det & lagkameratene dine til å jobbe med og redigere et diagram på samme tid. Det gir deg også muligheten til å kommentere teamkameratens arbeid; alt dette på lerretet ditt.

Cacoo har to arbeidsformer tilgjengelig fra deg. Enten kan du starte fra null med ideene dine, eller du kan velge mellom 100-tallet forhånds tilgjengelige maler.

Det tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode, og etter at prøveperioden er fullført, må du betale for tjenestene. Lerretet i Cacoo er veldig enkelt å organisere. Du kan administrere teamet ditt sammen med det også.

Justin

Justin er et prototypingsverktøy. Den er kompatibel med begge deler; nett og mobiltelefoner. Det tilbyr flere mobile gester og nettinteraksjoner for å gjøre design enkelt og morsomt for deg. Den har en rekke overganger og animasjoner tilgjengelig for å gjøre designet ditt enda mer interaktivt.

Du kan lage dynamiske datalister. Den støtter også brukertesting ved hjelp av dataene. Du kan øyeblikkelig forhåndsvise designene dine på dette verktøyet. Denne forhåndsvisningen kan hjelpe deg med å eliminere funksjonene som ikke er nødvendige. Derfor sparer du tid og krefter. Du kan koble og eksportere designet ditt til HTML i en enkelt lenke. Til slutt kan du invitere dine kunder og teammedlemmer til å se på designene dine, slik at enhver misforståelse på de senere stadier kan unngås.

Mockplus

Mockplus er et annet gratis prototypeverktøy. Det er veldig enkelt å bruke verktøy med et enkelt grensesnitt. Du kan bruke Mockplus på iOS, Android og Web. Den har mer enn 200 ferdige komponenter og maler du kan velge mellom. Det tilbyr rundt 3000 vektorikoner. Alt dette lar deg jobbe enda raskere.

Men ikke tro at bare fordi det har store innebygde ikoner, kan du ikke tilpasse ikoner etter ditt ønske. Du kan lage et tilpasset bibliotek med ikoner og interaksjoner etter eget valg. Det tilbyr også den klassiske dra-og-slipp-tilnærmingen for enkel design. Den støtter øyeblikkelig forhåndsvisning og lar deg koble designene dine til HTML.

Flowmapp

Flowmapp er et online verktøy for å designe flytskjemaer og visuelle nettstedskart. Den har et interaktivt arbeidsstyre. Du kan dele styret med lagkameratene og klientene dine for å fremme samarbeid i sanntid. I tillegg til det kan du overføre prosjektene dine til andre etter at du er ferdig med din del. Du kan planlegge designene dine på en profesjonell måte på Flowmapp. Da kan du gjøre planleggingen til virkelighet ved å bruke praktiske verktøy fra Flowmapp.

Den støtter helikopterutsikt. I denne visningen kan du ha en ovenfra og ned-visning av prosjektene dine for å få en ny tilnærming til designene dine.

Det tilbyr en 14-dagers gratis prøveversjon til brukerne.

Lucidchart

Dette verktøyet gir deg et arbeidsområde. Den kombinerer funksjonene i tre forskjellige prosesser, det vil si skjemaing, datavisualisering og samarbeid. Det fremmer nettverk slik at du kan samarbeide om prosjektene dine i sanntid. Det lar deg planlegge & idédugnad og deretter design.

Lucidchart kjører bare på nettlesere som støtter HTML5. Denne funksjonen antyder at den ikke krever oppdateringer fra tredjepart.

Den har en gratis versjon hvor du får tilgang til alle de grunnleggende funksjonene i Lucidchart. Mens den betalte versjonen har alle toppfunksjonene.

Konklusjon

Se for deg at du skal skrive et essay. Du har plottet for essayet ditt skissert i tankene dine, men du har ikke en penn og papir til å skrive det ned. Uten å skrive essayet, kan du ikke lese korrektur og korrigere feilene. Kan du presentere den for læreren uten å korrekturlese den?

Det samme gjelder situasjonen når du har brukerflyt som er kartlagt i tankene dine, men ikke har verktøyene til å visualisere og designe flyten. Uten å visualisere brukerflyt, kan du ikke jobbe med å forbedre brukeropplevelsen (UX).

Så, list opp kravene du har for å designe din brukerflyt. Husk at hvert verktøy har noe annet å tilby. Velg deretter et brukerflytverktøy etter dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map