A po shpalosni lidhjet e bashkëpunimit në blogun tuaj?

Kur vendosët lidhjen tuaj të parë të Filialit në blogun tuaj, a keni menduar ndonjëherë nëse duhet t’u tregoni lexuesve tuaj për natyrën e lidhjes? Shumë blogerë pyesin nëse është gjëja e duhur për të bërë. Të tjerë mendojnë se zbulimi i marrëveshjes së bashkëpunimit mund të ndikojë në të ardhurat e tyre.


A duhet ta lejojmë vetëm çdo bloger të vendosë se çfarë të bëjë bazuar në zorrën e vet? Rezulton, nuk është aq e lehtë. Vazhdoni të lexoni për të mësuar nëse duhet të zbuloni lidhjet e bashkëpunimit dhe si.

lidhjet e bashkëpunimit në blog

A keni nevojë të shpalosni lidhje të anëtarëve?

Nëse jetoni në Shtetet e Bashkuara, përgjigjja e kësaj pyetje është padyshim PO. FTC ka përcaktuar udhëzime që rregullojnë mënyrën e zbulimit të miratimeve. Në thelb, çdo herë që të merrni një produkt falas për të rishikuar, të përfshini një lidhje Filialin brenda përmbajtjes tuaj, të shkruani një postim të sponsorizuar ose të merrni ndonjë lloj kompensimi tjetër, duhet të përfshini një zbulim.

Udhëzimet për zbulimin e FTC vlejnë për të dyja platformat e blogjeve dhe rrjetet sociale. Nëse llogaria juaj e blogut ose e mediave sociale pranon ankesa për ju që nuk i ndjekin këto udhëzime për dhënie informacionesh shpjeguese, mund të keni probleme me FTC dhe të dërgoheni në gjykatë.

Po sikur të mos jetoni në SH.B.A.?

FTC është një organizatë me bazë në SH.B.A., kështu që nëse nuk jetoni në Shtetet e Bashkuara, ju jeni jashtë juridiksionit të tyre. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që nuk keni asgjë për t’u shqetësuar. Filloni duke kontrolluar me udhëzimet e zonës tuaj për zbulimet e miratimit. A nuk keni ndonjë udhëzim në lidhje me këtë çështje? Përsëri, kjo nuk do të thotë që këto udhëzime nuk do të ndikojnë tek ju.

Le të themi, për shembull, se lidhjet tuaja të bashkëpunimit janë duke miratuar një kompani me qendër në SHBA, por ju jeni bazuar jashtë SH.B.A. Nëse merrni ankesa të mjaftueshme, FTC mund të shkojë pas kompanisë që jeni duke e miratuar sepse ato po reklamojnë përmes faqes tuaj dhe reklamat nuk ndjekin udhëzimet e FTC.

Le të mos i shqyrtojmë udhëzimet për asnjë moment. Zbulimi i lidhjeve të partnerëve mund të jetë akoma një ide e mirë. Përse?

Ndihmon në ndërtimin e besimit me audiencën tuaj.

Nëse jeni të interesuar të ndërtoni besim, ia vlen të përfshini një zbulim, veçanërisht nëse pjesa më e madhe e audiencës tuaj është nga Shtetet e Bashkuara ku shpalosja e lidhjeve të bashkëpunimit dhe sponsorizimeve po bëhet më e zakonshme dhe etike. Nëse bëhet si duhet, audienca juaj mund të zgjedhë t’ju mbështesë përmes atyre lidhjeve partnere, të cilat do të rritnin të ardhurat tuaja.

Si i zbuloni lidhjet?

Tani që keni një ide më të mirë nëse duhet ose do të përfshini shpalosjet në llogarinë tuaj në blog dhe në mediat sociale, le të hedhim një vështrim se si të zbulojmë miratimet dhe sponsorizimet.

Ndërsa udhëzimet e FTC nuk japin një qasje të të gjitha madhësive, ato përshkruajnë disa gjëra që ju nuk duhet t’i bëni.

Gjëja kryesore është që sqarimet të bëhen të qarta dhe të dukshme.

Në bërjen e një zbulimi “të qartë dhe të dukshëm”, FTC këshillon në tyre .com Dokumenti i Zbulimit që blogerët “vendosin zbulimin sa më afër të jetë e mundur me pretendimin nxitës” dhe “të marrin parasysh pajisjet dhe platformat e ndryshme që konsumatorët mund të përdorin për të parë reklamat dhe çdo zbulim përkatës.” Kur lidhni lidhjen me një zbulim, këshillohet që ta etiketoni lidhjen dhe ta bëni të qartë. Ju nuk duhet t’i bëni lexuesit të lëvizin për të gjetur zbulimin, dhe as nuk duhet t’i lejoni ata të bëjnë një blerje para se të shihni zbulimin.

Le të shqyrtojmë disa shembuj.

NO: Ju përfshini një lidhje Filialin në një postim në blog dhe përfshini një mohim të përgjegjësisë në fund duke deklaruar se postimi mund të përmbajë lidhje lidhëse.

Kjo nuk do të plotësonte udhëzimet e FTC, veçanërisht nëse ka lidhje lidhëse midis lidhjes së bashkëpunimit dhe zbulimit, të cilat lehtë mund të shpërqendrojnë një lexues para se ai ose ajo ta bëjë atë në zbulimin. Gjithashtu nuk është e qartë se cilat lidhje janë lidhjet e bashkëpunimit, dhe ju nuk e keni vendosur zbulimin afër kërkesës për shkas (lidhja e filialit).

Po: Ju përfshini një deklaratë brenda postimit në blog direkt pas një lidhjeje shoqërie, siç është, “Zbulimi: Kjo është një lidhje e bashkëpunimit, që do të thotë se nëse vizitoni shembullin.com përmes kësaj lidhjeje dhe blini këtë produkt, unë do të marr një komision. Mos u shqetëso – çmimi është ende i njëjtë për ju! “

Dhënë, ka shumë mënyra për të shprehur deklarimin tuaj. Theështja është që kjo zbulim vendoset menjëherë pranë lidhjes, në mënyrë që lexuesit të mos e humbin atë.

No: Brenda postimit tuaj në blog, ju drejtoni lexuesit të shikoni faqen tuaj të zbulimit dhe më pas të lidheni me të.

Kjo nuk do të mjaftojë përgjithësisht. Ju duhet të shpalosni lidhjen drejtpërdrejt në postimin tuaj në blog dhe ta sqaroni se cilat lidhje sponsorizohen.

Po: Direkt pas një lidhjeje Filialin, ju përmendni, “Shënim: Kjo është një lidhje e filialit, që do të thotë që unë marr kompensim nëse blini një produkt përmes kësaj lidhjeje. Vizitoni faqen time të zbulimit për më shumë informacion. “

Në këtë rast, ju keni zbulimin tuaj afër kërkesës për shkas, dhe keni qenë të qartë në lidhje me natyrën e lidhjes. Lidhja me faqen e zbulimit të blogut tuaj është opsionale, por mund ta bëni këtë nëse dëshironi të shtjelloni pa u shprehur shumë brenda postimit tuaj.

No: Ju përfshini një zbulim batanije në shiritin tuaj anësor, duke shpresuar të mbuloni çdo shembull të lidhjeve të bashkëpunimit në sit pa marrë parasysh se në cilën faqe ose postim në blog është një lexues.

Fatkeqësisht, ky shembull është ende një jo-në sytë e FTC. Ata nuk duan që zbulimet tuaja të ndahen me termin tuaj, përmes grafikëve ose informacioneve të palidhura. Nëse vizitorët e faqes tuaj po lexojnë blogun tuaj në një pajisje celulare, shiriti anësor shpesh ndahet nga përmbajtja dhe nuk ka gjasa të shihet.

PO: Ju shpalosni lidhjen e filialeve dhe më pas tregoni lexuesit drejt zbulimit të plotë. Shembull: “Kjo është një lidhje bashkëpunimi, që do të thotë se marrim kompensim për artikujt e blerë përmes kësaj linje. Ju lutemi shikoni mohimin e shiritit anësor për më shumë informacion. “

Siç thotë FTC, “Kur lëvizja është e nevojshme, përdorni tekst ose shenja vizuale për të inkurajuar konsumatorët të lëvizin për të parë zbulimin”, kështu që kjo është një mënyrë e pranueshme për t’i çuar lexuesit në zbulimin tuaj..

Këshillë shpërblimi: Nëse po ndani lidhje të anëtarëve në Twitter ose Facebook, mund të siguroheni që lexuesit të kuptojnë natyrën e lidhjes, duke përfshirë një deklaratë të tillë si “Ad”, “Affiliate Link”, “sponsorizim” ose një deklaratë të ngjashme para se të prezantoni produktin.

Për më shumë shembuj të informacioneve shpjeguese dhe informacione mbi ndarjen e informacionit të miratimit me lexuesit e blogut tuaj, sigurohuni që të lexoni përmes Dokumenti i FTC-së .com i Shpalosjeve.

Si ndjeheni për zbulimin e lidhjeve të bashkëpunimit? E beni? A mendoni se blogerët duhet të kenë? Na tregoni në seksionin e komenteve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector