Mikä on RSS, ja kuinka siitä voi hyötyä Bloggaajat?

Jos olet uusi blogin kirjoittaminen, olet todennäköisesti ylittänyt sanan RSS. Täysin hämmentynyt? Jopa monet kokenut bloggaajat ovat hämmentyneitä siitä, kuinka saada tämä työkalu toimimaan heidän puolestaan. Älä huoli. Tässä kerromme mitä RSS on ja kuinka voit käyttää sitä blogin hyödyntämiseen. Aloitetaan.


RSS

Mikä on RSS?

RSS on oikeastaan ​​yksinkertaisempi kuin miltä se kuulostaa. Se tarkoittaa Rikas sivuston yhteenveto – tai kuten jotkut ihmiset tietävät sen, Todella yksinkertainen syndikaatti.

Pohjimmiltaan RSS on tekniikka, joka tuottaa blogin sisällön XML-muodossa – tietokonekielellä – joten se voidaan toimittaa tilaajille.

Tällä tavoin sisällöstäsi kiinnostuneiden ei tarvitse tavata sinua tarkistamaan, onko sinulla uutta sisältöä.

Ajattele sitä tällä tavalla: Tilaat sanomalehden ja toimitat sen kotiovellesi. Sinun ei tarvitse käydä uutishuoneessa nähdäksesi viimeisimmät uutiset.

RSS-syötteesi avulla lukijoiden on helppo tilata ja vastaanottaa nämä päivitykset heti, kun julkaiset uuden viestin.

Kuinka RSS: tä käytetään?

Kuten mainittiin, voit käyttää RSS-syötettäsi päivittääksesi viimeisimpien viestien tilaajat automaattisesti, mutta se voi tehdä sinulle enemmän, jos haluat. Voit esimerkiksi käyttää RSS-syötettäsi syndikoida tai julkaista samanaikaisesti sisältöäsi toisen sivuston kanssa.

Tämä tarkoittaa, että blogin sisältö näkyy kyseisellä sivustolla, kun julkaistaan ​​uusia viestejä. Joillekin ihmisille tämä voi olla hyödyllinen tapa lisätä altistumista ilman paljon vaivaa.

Isäntävaltakunta, esimerkiksi syndikoi sisältöä osoitteessa Alltop.com sen web-hosting-luokassa.

Jos olet kiinnostunut RSS-syötteiden yksittäisistä tilaajista, voit päivittää lukijoita kahdella tavalla:

  1. sähköpostitse.
  2. RSS-lukijan kautta.

Puhumme lisää siitä, kuinka syötät syötteesi seuraavilla eri tavoilla.

RSS: n edut

RSS-syötteen saatavuuden ajatuksena on, että se auttaa ohjaamaan liikennettä sivustoosi. Paitsi, että tavoitat laajemman yleisön syndikoimalla sisältöäsi korkean auktoriteetin sivustoilla, myös pidät lukijoitasi palaamaan enemmän, koska heidän ei tarvitse muistaa URL-osoitettasi tai yrittää tarkistaa uutta sisältöä – kaikki toimitetaan heille automaattisesti.

rss selitti

Toisaalta se, että muiden sivustojen RSS-syötteet ovat käytettävissäsi bloggaajana, on valtava plus. Lisää suosikkiblogisi ja uutissivustosi RSS-lukijaasi – kuten osoitteessa Feedly, joka on yksi suosituimmista – ja voit pysyä ajan tasalla alasi uutisista. Tämä auttaa sinua tutkimaan blogiviestejä ja keksimään ideoita.

RSS: n haitat

Lukijalle RSS-syötteen tarjoamisen suurin haittapuoli on se se ei välttämättä vastaa tavoitteitasi. Esimerkiksi, jos haluat kannustaa lukijoita tilaamaan uutiskirjeesi, haluat, että se on sähköpostisi opt-in-vaihtoehdon painopiste sen sijaan, että lukijat jakaisivat sähköpostinsa blogiviestien päivityksiin.

Tämä ei tarkoita, että sinulla ei pitäisi olla RSS-syötettä ollenkaan. Jos lukija haluaa pitää ajan tasalla viimeisimmistä blogi-viesteistä RSS-lukijasi kautta, aseta se sitten saataville. Toiminta ei kilpaile suoraan uutiskirjeesi kanssa, joten siitä ei ole haittaa.

Määritä tässä tapauksessa syöte, mutta anna syötteiden tilaajille löytää sinut lukijansa kautta. Jätä RSS-syötteesi mainonta sivustoltasi, jotta voit keskittyä uutiskirjeesi.

RSS-syötteen asentaminen

RSS-syötteen URL-osoitteen määrittäminen on paljon helpompaa kuin luuletkaan. Jos käytät WordPressiä, se tehdään automaattisesti puolestasi.

Siirry vain osoitteeseen www.omaverkkotunnus.com/syöte tarkistaaksesi, että syötteesi toimii. Joissakin tapauksissa syötteesi voi olla läsnä osoitteessa www.verkkotunnus.com/blog/feed. Jos et tunne tietokoneen kieliä, kuten XML, sivu näyttää sinulle hieman hämmentävältä, mutta se on hyvä. Vieraillessasi tällä sivulla tiedät vain, että sinulla on RSS-syöte, ja useissa tapauksissa se on URL, jota käytät sisällön syndikointiin muilla sivustoilla.

Mutta sen ei tarvitse edes olla niin monimutkaista. Jos käytät esimerkiksi WordPressiä, on olemassa lukuisia laajennuksia, joiden avulla voit tehdä tilaamisen helpoksi. Esimerkiksi Jetpackissa on tilauswidgetti, joka lähettää tilaajille sähköpostia, kun julkaistaan ​​uusi viesti. Tilaa2-laajennus on samanlainen vaihtoehto, jota monet ihmiset haluavat, tai voit kokeilla Tilaa sähköpostitse.

Kun sinulla on syötteen URL – joka tehdään automaattisesti WordPressin kautta tai voidaan luoda erilaisten online-työkalujen, kuten Feedity – niin sinun ei tarvitse tehdä muuta, jotta lukijat voivat nähdä syötteensä heidän RSS-lukijassaan. Heidän täytyy vain käydä RSS-lukijatilillä, etsiä sivustosi ja tilata.

RSS-syötteiden seuranta

Nyt kun sinulla on syötteen URL-osoite, voit lähettää kyseisen linkin syndikaatiosivustoille, lisätä sähköpostisi tilauslaajennuksia tai antaa lukijoiden tilata oman RSS-lukijan kautta.

Jos et halua seurata tilaajiasi, tässä vaiheessa ei todellakaan tarvitse tehdä muuta. Jos olet kiinnostunut tilaajatiedoista, on kuitenkin olemassa lukuisia online-työkaluja, jotka auttavat sinua seuraamaan sitä.

FeedBurner Google oli kerran kuningas RSS-linkkien luomisessa ja tilastojen seurannassa, mutta koska FeedBurneria ei ole päivitetty vuodesta 2012, asiantuntijat ehdottavat vaihtoehdon löytämistä. Vaihtoehtoisia RSS-seurantatyökaluja ovat:

 • Feedblitz: Tämä on sekä sähköpostimarkkinointi että RSS-hallintapalvelut. Sen avulla voit toimittaa sisältösi heidän palvelunsa kautta ja seurata tilastosi. Jos etsit vain RSS-hallintatyökalua, suunnitelmat alkavat vain 1,49 dollarilta kuukaudessa, mutta voit lisätä sähköpostimarkkinointipalveluihin, jotka hinnoitellaan tilaajien perusteella.
 • FeedCat: Tämä palvelu on ilmainen ja tarjoaa tilastotietoja ja rehunparannustyökaluja.
 • RapidFeeds: PRO-tilillä, jonka hinta on vain 6,95 dollaria kuukaudessa, voit hallita blogiisi ja podcast-syötteitäsi ja tarkastella seurantatietoja.

Sinun ei myöskään tarvitse maksaa syöttetilastoidesi seuraamista, jos et halua, ja jotkut yllä mainituista WordPress-laajennuksista, kuten Tilaa2, sisältävät jo joitain seurantatietoja, jotka löydät muista palveluista.

RSS-syötteesi hyödyntämisen ei tarvitse olla enemmän vaivaa kuin muun sivustosi ominaisuuden. Kuinka käytät RSS-syötettäsi lisätäksesi blogin liikennettä?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector