Haluatko paljastaa kumppanilinkkejä blogissasi?

Kun sijoitit ensimmäisen tytäryhtiölinkin blogiisi, miettikö sinun koskaan kertoa lukijoillesi linkin luonteesta? Monet bloggaajat ihmettelevät, onko se oikea tapa tehdä. Toisten mielestä tytäryhtiöjärjestelyn paljastaminen voi vaikuttaa heidän tuloihinsa.


Pitäisikö meidän antaa jokaisen bloggaajan päättää mitä tehdä heidän oman suolensa perusteella? Selviää, se ei ole niin helppoa. Jatka lukemista oppiaksesi, paljastaako kumppanilinkit ja miten.

kumppanilinkit blogissa

Tarvitseeko sinun paljastaa kumppanilinkit?

Jos asut Yhdysvalloissa, vastaus kysymykseen on epäilemättä KYLLÄ. FTC on asettanut ohjeet, joilla säännellään, kuinka suosituksia ilmoitetaan. Periaatteessa joka kerta, kun saat ilmaisen tuotteen tarkistettavaksi, sisällyttääksesi tytäryhtiö-linkin sisältöön, kirjoittaaksesi sponsoroidun viestin tai saadaksesi muunlaista korvausta, sinun on sisällytettävä ilmoittaminen.

FTC: n julkistamisohjeet koskevat sekä blogiympäristöjä että sosiaalisia verkostoja. Jos blogiisi tai sosiaalisen median tiliisi tulee valituksia sinusta siitä, että et noudata näitä paljastamisohjeita, saatat saada ongelmia FTC: n kanssa ja viedä oikeuteen.

Entä jos et asu Yhdysvalloissa?

FTC on yhdysvaltalainen organisaatio, joten jos et asu Yhdysvalloissa, olet heidän lainkäyttöalueensa ulkopuolella. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinulla ei ole mitään huolta. Aloita tarkistamalla alueesi suositukset ilmoituksista. Eikö sinulla ole ohjeita tästä aiheesta? Tämä ei tarkoita jälleen kerran, että nämä ohjeet eivät vaikuta sinuun.

Oletetaan esimerkiksi, että tytäryhtiöidesi linkit tukevat yhdysvaltalaista yritystä, mutta asut Yhdysvaltojen ulkopuolella. Jos saat riittävästi valituksia, FTC voi mennä kannattamasi yrityksen jälkeen, koska he mainostavat sivustosi kautta ja mainokset eivät noudata FTC: n ohjeita.

Älkäämme edes harkitseko ohjeita hetkeksi. Tytäryhtiölinkkien paljastaminen voi silti olla hyvä idea. Miksi?

Se auttaa luomaan luottamusta yleisösi kanssa.

Jos olet kiinnostunut rakentamaan luottamusta, se kannattaa sisällyttää julkistamiseen, varsinkin jos suuri yleisösi on kotoisin Yhdysvalloista, joissa tytäryhtiöiden linkkien ja sponsorointien paljastaminen on tulossa yleisemmäksi ja eettiseksi. Jos tehdään oikein, yleisösi voi halutessaan tukea sinua näiden kumppanilinkkien kautta, mikä lisäisi tulojasi.

Kuinka paljastat linkit?

Nyt kun sinulla on parempi idea, jos sinun pitäisi sisällyttää tai sisällytetäänkö tietoja blogiisi ja sosiaalisen median tileihisi, katsotaanpa miten paljastaa suosituksia ja sponsorointeja.

Vaikka FTC-ohjeet eivät anna yhdenmukaista lähestymistapaa, niissä hahmotellaan useita asioita, jotka sinun pitäisi ja ei pitäisi tehdä.

Tärkeintä on tehdä julkistamisesta selkeä ja näkyvä.

Kun FTC antaa ilmoituksen ”selkeästi ja näkyvästi”, FTC neuvoo asiasta .com Ilmoitusasiakirja että bloggaajat “sijoittavat ilmoituksen mahdollisimman lähelle käynnistävää väitettä” ja “ottavat huomioon erilaiset laitteet ja alustat, joita kuluttajat voivat käyttää mainonnan ja vastaavan tiedon julkistamiseen”. Hyperlinkin yhteydessä ilmoitukseen on suositeltavaa merkitä hyperlinkki ja tehdä se selväksi. Sinun ei pitäisi saada lukijoita vierittämään löytääkseen ilmoitusta, eikä sinun pitäisi antaa heidän tehdä ostoa ennen ilmoituksen näkemistä.

Tarkastellaan muutama esimerkki.

EI: Lisäät tytäryhtiö-linkin blogikirjoitukseen ja lisää loppuun vastuuvapauslauseke, jonka mukaan viesti voi sisältää tytäryhtiö-linkkejä.

Tämä ei vastaisi FTC-ohjeita, varsinkin jos tytäryhtiölinkin ja ilmoituksen välillä on hyperlinkkejä, jotka voivat helposti häiritä lukijaa ennen kuin hän saa sen julkistamiseen. Ei ole myöskään epäselvää, mitkä linkit ovat sisaryhtiölinkkejä, etkä ole sijoittanut ilmoitusta lähelle käynnistysvaatimusta (sisaryrityslinkki).

Joo: Lisäät lausekkeen blogikirjoitukseen heti tytäryhtiölinkin jälkeen, kuten ”Ilmoittaminen: Tämä on tytäryhtiölinki, mikä tarkoittaa, että jos vierailet Esimerkki.fi-sivustossa tämän linkin kautta ja ostat tämän tuotteen, saan palkkion. Älä huoli – hinta on silti sama sinulle! ”

Myönnetään, että on olemassa monia tapoja sanoa paljastuksesi. Asia on, että tämä paljastaminen sijoitetaan heti linkin viereen, jotta lukijat eivät voi hukata sitä.

Ei: Blogiviestissäsi ohjaat lukijoita tarkistamaan paljastamissivusi ja linkittämään sen sitten.

Tämä ei yleensä riitä. Sinun on paljastettava linkki suoraan blogiviestissäsi ja tehtävä selväksi, mitä linkkejä sponsoroidaan.

Joo: Heti tytäryhtiölinkin jälkeen mainitset: ”Huomaa: Tämä on tytäryhtiölinki, mikä tarkoittaa, että saan korvausta, jos ostat tuotteen tämän linkin kautta. Käy lisätietojen julkaisusivulla. ”

Tässä tapauksessa ilmoituksesi on lähellä laukaista vaatimusta, ja olet ollut varma linkin luonteesta. Linkittäminen blogin julkistussivulle on valinnaista, mutta voit tehdä tämän, jos haluat tarkentaa olematta liian sanallinen viestissäsi..

Ei: Lisäät sivupalkkiin viltti-ilmoituksen, joka toivoo kattavan kaikki sivustossa olevat tytäryhtiölinkit, riippumatta siitä, millä sivulla tai blogin kirjoittelussa lukija on.

Valitettavasti tämä esimerkki on edelleen kieltäytymisperuste FTC: n silmissä. He eivät halua, että paljastuksesi erotetaan käynnistysjaksolla liittämättömien grafiikoiden tai tietojen avulla. Jos sivustosi kävijät lukevat blogiasi mobiililaitteella, sivupalkki on usein erillinen sisällöstä ja sitä ei todennäköisesti näy.

JOO: Paljastat tytäryhtiön linkin ja osoitat lukijat sitten täydelliseen paljastamiseen. Esimerkki: ”Tämä on tytäryhtiö-linkki, mikä tarkoittaa, että saamme korvauksen tämän linkin kautta ostettavista esineistä. Katso lisätietoja sivupalkin vastuuvapauslausekkeesta. ”

Kuten FTC toteaa: ”Kun vierittäminen on välttämätöntä, rohkaise kuluttajia käyttämään teksti- tai visuaalisia vihjeitä vierittämään katsoakseen paljastusta”, joten tämä on hyväksyttävä tapa johtaa lukijat ilmoitukseen.

Bonusvihje: Jos jaat tytäryhtiölinkkejä Twitterissä tai Facebookissa, voit varmistaa, että lukijat ymmärtävät linkin luonteen sisällyttämällä siihen lausunnon, kuten “Mainos”, “Affiliate-linkki”, “Sponsorointi” tai vastaavanlaisen ilmoituksen ennen tuotteen esittelyä.

Lue lisää esimerkkejä ja tietoja suositusta koskevien tietojen jakamisesta blogin lukijoiden kanssa lukemalla FTC: n .com julkistamisasiakirja.

Mitä mieltä olet tytäryhtiölinkkien paljastamisesta? Teetkö sen? Tunnetko sinun bloggaajien tarvitse olla? Kerro meille kommenttiosassa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector