Ghost Blogging -alustan tutkiminen vuonna 2015 – yksityiskohtainen katsaus

Aave on suhteellisen uusi blogialusta, joka on ilmestynyt vasta pari vuotta sitten vuonna 2013. Se aloitti elämänsä perustajana John O’Nolanin luoma Kickstarter-projekti..


Oli ilmeistä, että projekti todella vaikutti verkkokehitysyhteisön kanssa, koska yli 5000 tukijaa päätyi osallistumaan joukkorahoituskampanjaan. 25 000 euron tavoite hävisi kokonaan, koska 196 362 puntaa kerättiin yhdessä kuukaudessa.

Ghost on verkkosivustojen kehitysalusta, joka on keskittynyt yhteen ja vain yhteen asiaan: bloggaamiseen. Ei ylimääräisiä ominaisuuksia, ei kelloja & pillit, ei mitään. Vain bloggaaminen.

Alustan takana oleva käsite on kaukana uudesta ideasta – WordPress itsessään on samanlaiset juuret, mutta WP on sittemmin muuttunut uskomattoman monipuoliseksi sisällönhallintajärjestelmäksi, joka soveltuu kaikenlaisiin tarkoituksiin. Aave, lupaa kuitenkin, että sen pääpaino on aina sisällön julkaisemisessa; yksinkertaisuus ja helppo kirjoittaminen ovat tärkeimpiä painopisteitä.

Lyhyesti sanottuna, jos olet sitä mieltä, että Ghost pystyy tekemään kaiken, mitä WordPress tekee, sinulla ei ole mitään asiaa. Tässä viestissä aion tarkastella perusteellisesti mitä Ghostista on tullut vuonna 2015 ja pysyykö se uskomana tavoitteisiin, jotka O’Nolan on sille asettanut alussa.

Menen läpi koko julkaisujärjestelmän, heti alkuperäisestä kirjautumisesta viimeiseen julkaisuun.

Ghost-tilisi luominen

Ensimmäinen askel Ghostin käytön aloittamiseen on ilmoittautuminen Ghost.org. Pidän verkkosivuston minimaalisesta suunnittelusta heti. Siellä on paljon valkoista tilaa ja minulle se on melkein aina hyvä asia.

Ghost-Sign-Up

Seuraavalla sivulla sinulta kysytään, kuinka haluat aloittaa blogin (muista myös vahvistaa sähköpostiosoitteesi). Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Ghost-Start-asetukset

 • Ghost Pro – sivustosi isännöi Ghost-alustalla. Verkkotunnuksesi näyttää verkkotunnuksesi.ghost.io. Hinnoittelu alkaa 8 dollaria / kk, mutta saat 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. Tätä menetelmää käytän arvosteluun.
 • Itse isännöi – Voit ladata koodin, ladata sen palvelimellesi ja käyttää Ghostia omalla verkkotunnuksellasi. En käsittele tätä menetelmää tässä viestissä, mutta keskisuuri käyttäjä on ilmoittanut ei-niin-suotuisasti asennuksessa.

Kun napsautin Ghost Prota, sain tämän näytön. Täytä tässä blogin otsikko ja sen osoite. Sinulla on mahdollisuus säätää molempia myöhemmin, jos muutat mieltäsi.

Ghost-url

Kun olen valinnut blogin nimen ja URL-osoitteen, minut ohjattiin Ghost-hallintapaneeliin. Yläosassa oli tervetuloviesti (se on purkamaton), joka antoi minulle vähän tietoa kojelaudan käytöstä.

Se ohjasi minut myös siniseen “kirjoita viesti” -painikkeeseen, joka oli erinomainen aloituspaikka.

Ghost-Dashboard

Uuden viestin luominen

Kun olet painanut sinistä painiketta, sinun on nyt määritettävä uusi käyttäjätili luomallesi verkkotunnukselle (sinun on tehtävä tämä vähintään kerran jokaiselle uudelle verkkotunnukselle).

Voit kirjoittaa blogin otsikon uudelleen (sen pitäisi olla täytetty jo aiemmasta syötöstäsi), kirjoittaa nimesi (tämä näkyy jokaisen julkaisemasi viestin alareunassa), kirjoittaa käyttäjän sähköpostiosoite ja valita salasana.

Uusi-Ghost-blogi

Napsautin “OK, tehdään tämä” -painiketta ja odotin innokkaasti seuraavan sivun lataamista. Loppujen lopuksi tämä olisi todennäköisesti suurin osa tarkastelusta.

Ghostin koko kohta on mahtava, uskomaton, yksinkertainen kirjoituskokemus. Joten tiesin, että jos en rakastaisi sitä, mitä näin seuraavaksi, en todennäköisesti pitäisi käyttökokemustani menestyksenä.

Joten odotin … ja odotin … ja odotin (yhteyteni voi olla toisinaan hidas, grr!). Sitten lopulta seuraava näyttö saapui.

Ghost-opetusohjelma

Se ei ollut mitä odotin, joka oli postieditori. Sen sijaan minulle esitettiin lyhyt opetusohjelma kuinka kirjoittaa Ghostin kanssa sekä joitain Markdown-perusteita.

Huomaa: Jos et tiennyt jo, Ghostilla ei ole visuaalista editoria, kuten WordPress. Sen sijaan kirjoitat Markdownissa. Markdown on tekstistä HTML-kirjoittamiseen tarkoitettu syntaksi, joka kääntää tekstin pohjimmiltaan muotoiltuun tulostukseen.

Pian lukenut sen, osuin sitten valikon yläosassa olevaan ”+ Uusi viesti”, ja postieditorini latautui heti.

Ghost-Post-editori

Ensimmäinen ajatukseni: mitä?

Siellä ei ole mitään. Ei yhtään mitään. Ei TinyMCE: tä, ei työkaluriviä, vain joitain erittäin heikkoja rivejä, jotka jakoivat kolme ruutua ruudulle: viestin otsikko, toimittaja (johon kirjoitat viestin Markdownissa) ja esikatselu alustetusta tuotosta.

Tiesin Ghostia koskevista raporteista lukeneeni, että toimittaja riisutaan, mutta en ollut kuvitellut, että se olisi aivan tämä riisuttu. En ollut aivan varma mistä aloittaa tai miten.

Huomasin syöttökentän oikeassa yläkulmassa erittäin pienen, merkitty M. -merkin. Se on vain tuskin havaittavissa. Napsautettaessa näkyviin tulee pieni ponnahdusikkuna, jossa on joitain Markdown-syntaksitietoja.

Markdown-ohje

Tässä on ponnahdusikkuna.

Markdown-perusteet

Asentuin näihin tietoihin, aloin kirjoittaa. Kirjoitin, kirjoitin, kirjoitin ja kirjoitin vielä. Periaatteessa mikä tuli mieleeni. Kokeilin kaikkia muotoiluvaihtoehtoja, oppin pikakuvakkeet ja periaatteessa vain blogin.

Otin aikani ja avain jokaisen hahmon, koska halusin tuntea, kuinka pilaantunut, riisuttu käyttöliittymä vaikuttaa kirjoitukseeni.

Ensinnäkin: jos et tiedä jo Markdownia (kuten minä), niin ensimmäiset minuutit ovat ärsyttäviä, koska joudut napsauttamaan sitä pientä M-kuvaketta useita kertoja oppiaksesi lihavoimaan, kursivoimaan, linkittämään , luettelomerkki tai muotoilla teksti muulla tavalla.

Mutta syntaksi on todella yllättäen opittava. Erityisesti pikanäppäimillä oli suuri apu. Pystyin päästä melko hyvään virtaukseen melko nopeasti.

Kun olin suorittanut testauksen, tyhjensin sivun ja aloitin kirjoittamisen uudelleen. Olen dokumentoinut noin 200 sanaa ajatuksistani Ghost-alustalla. Sitten otin askeleen taaksepäin pohtiakseni siitä, mitä olin (toistaiseksi) nauttinut enkä nauttinut kirjoituskokemuksesta. Tässä on ajatuksia

Mitä rakastin:

 • Ensi silmäyksellä välitön esikatselu näyttää todella mukavalta. Valkoisen tilan keskittyvä muotoilu ja kaunis, kevyt typografia saavat sinut katsomaan sitä.
 • Kaikki tuo valkoinen tila auttoi ehdottomasti ajatuksiani virtaamaan paremmin kirjoittaessani. En ole koskaan tajunnut, kuinka paljon paremmin mielesi toimii, kun ei ole tarpeettomia kuvakkeita, työkalurivejä jne., Jotka häiritsisivät kirjoitustilaa.

Ghost-Input-ongelma

Mitä en rakastanut:

 • Kun napsautat CTRL + S tallentaaksesi, nurkkaan ilmestyy ärsyttävä pieni vihreä ilmoitus, joka kertoo, että sisältö on tallennettu. Kyllä, se pysyy vain muutaman sekunnin, mutta silti; sen jatkuva ilmestyminen alkoi hermoillani melko nopeasti.
 • Niin kaunis kuin esikatselu on, voi olla jonkinlaista häiritsevää, kun katsot tekstiä näytön molemmille puolille. En ole täysin varma, kummalta puolelta minun pitäisi katsoa.
 • Kun aloin täyttää useita sivuja, huomasin, että esikatselu ja syöttö eivät ole aina kohdistettuja. Tämä tarkoittaa, että osa editorissa näkemästäsi sisällöstä ei tule näkyviin esikatselussa. Minulle tämä todella heikentyi kirjoituskokemuksesta, ja voin varmasti nähdä, että siitä tulee merkittävä haitta, kun kirjoitat pitkämuotoista sisältöä.

Kun olet kirjoittanut viestin kirjoittamisen, voit joko painaa suoraan “Julkaise” -painiketta, joka on piilotettu “Tallenna luonnos” -valikossa, tai napsauttaa avattavan vieressä olevaa jakoavainkuvaketta avataksesi joitain lisäasetuksia..

Ghost-asetukset

Näiden asetusten avulla voit lisätä viestin kuvan, mukauttaa postin URL-osoitetta, ajoittaa julkaisupäivän, käyttää koko esikatselua, määrittää viestin toiselle kirjoittajalle ja kirjoittaa metatietoja (otsikko + kuvaus). Voit myös muuttaa viestin sivuksi tai esitellä viestin verkkosivustollasi suoraan näistä asetuksista.

Konfiguroin asetukset sopivaksi katsomallani, ja sitten julkaisin postituksen. Tässä on lähtö. Tällä kertaa annan sinun olla tuomari. Pidätkö siitä? Luuletko olevan se liian vähän? Vihaatko sitä? Kerro minulle mielipiteesi kommenteissa.

Ghost--lähtö1
Ghost-output2

Muut aaveominaisuudet & asetukset

Täällä ei oikeastaan ​​ole paljon muuta puhuttavaa. Asetuksissa on muutama vaihtoehto, kuten logon lisääminen, kansikuvan lisääminen blogiisi, parin luettavuusasetusten muuttaminen, navigoinnin mukauttaminen jne..

Ghost-Settings1

Voit myös lisätä uuden teeman sivustoosi. Voit joko lähettää muokatun teeman zip-tiedoston tai napata jotain Ghost’s Marketplace (saatavana on sekä ilmaisia ​​että premium-luokkia).

Ollakseni totta, markkinoiden teemat eivät vaikuttaneet niin vaikuttavalta. Suurin osa niistä näyttää 2-3: n suunnittelumallin iteraatioilta, joissa muutama väri ja näytön widgetit ovat muuttuneet täällä. Mikään ei todellakaan eronnut minulle, edes maksettujen teemojen joukossa.

Jälleen kerran, koska Ghost on suhteellisen uusi, valinta on hyvin rajallinen. Jokin aika tiellä saattaa hyvinkin nähdä kukoistavan markkinoiden, joilla on paljon toiminnallisia malleja. Tällä hetkellä sitä ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Käärimistä

Lopuksi katsaukseni lopullinen tarkastelu etuja ja haittoja.

Plussat:

 • erittäin ilmeinen (ja kiitettävä) pyrkimys stressitöntä, turmeltumatonta kirjoittamista varten
 • Markdown-syntaksin käyttö voi olla aluksi tuskallinen, mutta siitä tulee nopeasti helppo oppia ja käyttää
 • takaosan muotoilu on kaunis

Haittoja:

 • kirjoituskokemuksella on parantamisen varaa
 • reaaliaikainen esikatselu voi häiritä toisinaan, koska kirjoitettaessa teksti näkyy näytön molemmilla puolilla
 • Kun tallennat manuaalisesti, häiritsevä pieni vihreä ponnahdusikkuna näkyy kulmassa joka kerta
 • suoraa esikatselua ja syöttökenttää ei aina kohdisteta
 • Haamumarkkinat ovat hyvin rajalliset
 • kojelauta ei ole kovin toiminnallinen – vähän liian riisuttu, jotta siitä olisi todella hyötyä käyttäjälle

Vaihdanko WordPressistä Ghostiin lähitulevaisuudessa?

Ehdottomasti ei. Uskon ja kunnioitan ehdottomasti sitä, mitä Ghost yrittää saavuttaa, mutta en henkilökohtaisesti usko, että se on vielä olemassa.

Mutta tiedät mitä?

Ei se mitään. Todellakin, se on.

En odota hetken, että Ghost saavuttaa maksimipotentiaalinsa. En koskaan näe Ghostia jotain, joka korvaa WordPressin. WP on tällä hetkellä aivan liian edistyksellinen ja toimiva, jotta Ghost voi edes kilpailla, ja sillä on uskomattoman uskollinen käyttäjäkunta. Mutta näen Ghostilla olevan oma paikkansa verkkosivustojen kehitysmaailmassa.

Paikka, jossa käyttäjät voivat keskittyä bloggaamiseen ja vain bloggaamiseen.

Siksi seuraan Ghostia vielä vuoden 2015 ajan ja sen jälkeenkin. Mitä mieltä sinä olet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector