Lisätty todellisuus (AR): trendit, kehykset ja työkalut

Jokainen ja heidän isoäitinsä ovat kuullut tekoälystä ja koneoppimisesta. Mutta nyt kaupungissa on uusi raja. Ja hänen nimensä on laajennettu todellisuus. Oletko valmistautunut seuraavaan vaiheeseen mobiilisovellusten kehityksessä?

Tulevaisuuden tekniikka tulee olemaan paljon muutakin kuin vain fiksu, se tulee olemaan erittäin älykäs. Ja tämä uusi suuntaus on jo vallitseva päivittäisessä elämässämme.

Suurista yrityksistä, kuten Microsoft, jotka ovat lainataan AR-tekniikkaa sotilaallisiin tarkoituksiin Applelle, joka ei investoi vain oman AR-kehyksensä mutta myös navigointitekniikka ja paljon muuta.

Helmikuun alussa 2019 Google ilmoitti aloittavansa Google Mapsin AR-versio. Käyttöönotto rajoittuu tällä hetkellä muutamiin ihmisiin, mutta tärkein lähtökohta tässä on se, että suuret tuotemerkit kaatavat rahaa tähän uuteen tekniikkaan.

Katso tätä demoa WSJ: n tarjoamana:

Tiedämme myös, että suuret nimet, kuten Snapchat, ovat työskennelleet laajentamalla AR-toimintaansa.

Viimeisissä uutisissa, Snapchat teki yhteistyötä Lebron Jamesin kanssa luoda interaktiivinen mobiilipohjainen AR-kokemus.

Tämä erityinen AR-projekti antaa matkapuhelimen käyttäjille mahdollisuuden viedä kameransa tietyn objektin päälle (Snapchalin rakentama), ja älypuhelin tuottaa ainutlaatuisen AR-kokemuksen.

Voit nähdä tämän esikatselun täältä tästä twiitistä:

.@Kuningas James dunking jalkakaapissa Snapchat AR: n kautta. ?

? @keiths pic.twitter.com/feJCsn0cHM

– B / R-potkut (@brkicks) 6. helmikuuta 2019

Tämä erityinen esikatselu keräsi yli 2 miljoonaa näkymää alle viikossa. Sellaisena se on täydellinen opas ilmoittaa kaikille, että AR hiipii valtavirtaan.

Mikä on lisätty todellisuus?

Toisin kuin VR (Virtual Reality), joka saa sinut sukeltamaan itsesi virtuaaliympäristöön, AR: n tarkoituksena on nykyisen todellisuuden täydentäminen tekniikalla.

Otetaan esimerkiksi HoloLens 2, jonka Microsoft juuri ilmoitti ja avasi ennakkotilauksia. HoloLens 2 käyttää edelleen overlay-lasijärjestelmää, mutta sen sijaan, että eristäisi todellisen maailman kokonaan, HoloLens-lasit tarjoavat lisäyksen nykyiseen todellisuuteen.

hololens 2 microsoft lisätyn todellisuuden ARKuvaluotto: Langallinen

Joten esimerkiksi voit tehdä esimerkiksi selaamalla verkkoa, olla yhteydessä älykotiisi tai hallita puheluita ja muita asioita. Se on kuin olisi Ironman ilman pukua.

Mutta älä odota joutuvansa käyttämään kuulokkeita lisätyn todellisuuden hyödyntämiseksi.

Kuten jo lyhyesti mainitsimme, niin on paljon AR: n tulossa mobiilisovelluksiin.

Ja vuosi 2019 tulee olemaan lopullinen vuosi kehysten kehittämiselle ja muut työkalut, joiden avulla kehittäjät voivat luoda hyviä AR-kokemuksia.

Tiedämme, että yritykset pitävät siitä NexTech AR tekevät valtavan harppauksen tuodaan lisätyn todellisuuden kokemuksia digitaalisiin (vähittäiskauppoihin) ostoksiin.

Nextech ar

Eikö se näytä hämmästyttävältä? Voit esikatsella tuotteita ja nähdä, kuinka ne sopisivat yleiseen muotoiluusi käyttämällä vain puhelinta.

Tämä uusi AR-trendi ulottuu esimerkiksi lasien virtuaaliseen kokeiluun.

Warby Parkerin julkaisi äskettäin sovelluksen jonka avulla voit kokeile laseja suoraan puhelimen kamerasta.

Warby Parker

Ja integroidun AI-tekniikan ansiosta lasit todella vastaavat kasvojen rakennetta antaen sinulle siitä realistisimman tunteen.

Sanomattakin on selvää, että siellä on paljon AR: ta yrityksessä liian. Erityisesti odotetaan suurten innovaatioiden tapahtuvan terveydenhuollossa, tieteessä, avaruusohjelmissa ja koulutuksessa.

Parhaat AR-työkalut, joihin voit päästä käsiksi

Jos vuosi 2018 oli eräänlainen “siemenvuosi” laajennetuille sovelluksille ja työkaluille, niin vuosi 2019 ehdottaa ehdottomasti lopullista XR (X-Reality) käyttötapauksia.

Ja jos sinulla ei ole inspiraatiota, tässä ovat joitain parhaista AR-työkaluista, joita voit tällä hetkellä käyttää ja leikkiä päivittäin.

SketchAR

SketchAR

Oletko aina halunnut oppia piirtämään, mutta et tiennyt mistä aloittaa? Piirräminen tai luonnostelu paperille ilman suuntaa voi olla ehdoton painajainen.

Seurauksena on, että suurin osa ihmisistä luopuu kauan ennen kuin edes aloittaa. Ja tämä sattuu olemaan alue, johon SketchAR kohdistaa.

Sovellus on rakennettu auttamaan sinua piirtämisen oppimisessa piirrostekniikan avulla. Neuraaliverkkojen, tekoälyn ja tietokonevisioiden yhdistelmä varmistaa, että Sketch pystyy jäljittämään yksityiskohtaiset ja monimutkaiset piirustukset.

SketchAR-avustaja

Tuoreessa päivityksessä, SketchAR lisäsi sovellukseen ‘virtuaaliassistentin’. Tämä avustaja auttaa sinua oppimaan erilaisia ​​piirtotekniikoita lähettämällä sinulle suosituksia ja vinkkejä.

Se on siisti pieni sovellus, jonka avulla voit osoittaa puhelimesi seinälle ja voit piirtää kuvia jäljittämällä viivat sovelluksen näytön suositusten mukaisesti..

Linssistudio

Snapchatin Lens Studio

Kuten artikkelissa on aikaisemmin mainittu, Snapchat on erittäin aktiivinen AR-yhteisössä. Ja yhtä heidän lippulaivatyökaluistaan, Lens Studioa, ovat käyttäneet sadat kehitysyhteistyötoimistot ympäri maailmaa.

Sen ytimessä Lens Studio on hienostunut työkalujärjestelmä, jonka avulla voit luoda hauskoja ja dynaamisia Snapchat-linssejä. Tiedätkö hauskoja laseja tai muun tyyppisiä “tatuointeja”, jotka voit laittaa kasvoillesi.

Johdantovideossa on mahtava selittää Lens Studion monimutkaisuudet yksityiskohtaisesti.

Pitää mielessä, Lens Studio on ollut toiminnassa vain alle 2 vuotta, joten siellä on paljon uskomattomia innovaatioita tulevina vuosina.

Upea AR-kehys, jonka avulla pääset alkuun kehittämisen kanssa

Okei, ehkä markkinoilla ei ole toistaiseksi monia AR-työkaluja. Ja siitä ei ole mitään yllättävää.

Suurin osa tähän mennessä tapahtuvaa AR-kehitystä tapahtuu yrityksen sisällä. merkitys, AR-tutkimukseen liittyvät kustannukset ovat edelleen melko korkeat.

Mutta huolimatta “korkeista markkinoille tulon kustannuksista”, tämä ei ole estänyt tuotemerkkejä ja aloittelijoita työskentelemästä uskomattomilla lisätyn todellisuuden kehyksillä..

lisätty todellisuus 2019Tulevaisuus tulee todellakin olemaan mielenkiintoinen.

Google, Vuforia, Microsoft ja Apple ovat vain joitain yrityksiä, jotka tarttuvat kaulaan saadakseen AR: n liikkumaan eteenpäin nopeammin.

Ja seuraava segmentti on omistettu yksinomaan AR-kehyksille, joiden avulla voit alkaa rakentaa todellisia AR-kokemuksia sovelluksillesi ja tuotteillesi.

ARKit

arkit

Voit olla varma, että Apple muiden jättiläisten joukossa aikoo sijoittaa tonnin resursseistaan ​​AR: iin. Applen tapauksessa iOS on yksi suurimmista mobiilijärjestelmistä maailmassa.

Seurauksena on, että Apple maksaa suuria osinkoja niiden järjestelmien valmistelemiseksi väistämättömälle uudelle sovelluskehityksen paradigmalle.

Sen julkaisemisesta lähtien vuonna 2017, ARKit on käynyt läpi päivityksen ja on nyt saatavana ARKit 2: na.

ARKit 2: n toisen sukupolven lisäominaisuuksia, kuten jaetut kokemukset, jatkuva seuranta, 3D-objektien havaitseminen ja paljon muuta.

Kehystä kehitetään jatkuvasti auttamaan kehittäjiä luomaan uusia ja jännittäviä AR-kokemuksia iOS: lle.

Arcore

Arcore

Google on myös mobiili käyttöjärjestelmäliiketoiminnassa (Android). Googlen vastaavaa AR SDK: ta kutsutaan Arcore.

Kehitysympäristöä on jo käytetty paljon, ja odottaa Googlea tuovan ARCoreen entistä enemmän työkaluja AR: n kehittämiseksi helposti.

Tiedämme, että ARCore luottaa voimakkaasti puhelimen kameraan kerätäkseen tietoja ja kartoittaakseen ympäristöä.

Lisäksi ARCore lataa älypuhelimia dynaamisilla antureilla, jotka ymmärtävät ympäröivän ympäristön, jos tähän suuntaan kehitetään sovellus.

Google itse ottaa ARCoren käyttöön omiin sisäisiin hankkeisiinsa, joten tällä alueella tapahtuu paljon kehitystä.

Vuforia

vuforia

Tämä saattaa olla ensimmäinen kerta, kun kuulit Vuforia, mutta tosiasiassa nämä kaverit ovat olleet olemassa jo useita vuosia.

Vaikka voit käyttää sitä mihin tahansa projektiin (mukaan lukien pelaaminen), Vuforia yrittää keskittyä AR: n tuomiseen teolliselle tasolle.

Muistatko epärealistiset CGI-vaikutukset elokuvissa, kuten Mission Impossible? Joo, no, Vuforia haluaa tehdä nuo vaikutelmat todellisuudeksi, vaikka niitä täydennettäisiin.

Yhtiö yrittää muuttaa sitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa tekniikan kanssa ja miten itse tekniikka ymmärretään.

Suosittelen tarkistamista tämä Courseran luento, se on hieno ja siisti johdanto siihen, mitä Vuforia tuo pöydälle.

Wikitude

Wikitude

kiinnostavaa kyllä, Wikitude on luultavasti vanhin ‘tosi AR’ -sovellus, joka meillä on luettelossamme. Tämä SDK on toiminut vuodesta 2008 ja on nyt alkamassa kerätä höyryä edetäessämme tätä AR-tekniikan ensimmäistä uudistamista.

Sen lisäksi, että se on vanhin, se on myös yksi suosituimmista. Itse asiassa Wikitude on suosionsa perusteella kolmas.

SDK: ta voidaan käyttää paitsi mobiilisovellusten kehittämiseen, myös käytettäväksi yhdessä Smart Glasses, Unity Games -sovellusten kanssa, Cordova, ja PhoneGap.

Se on universaali SDK, jonka avulla brändit voivat rakentaa monimutkaisia ​​ja perusteellisia projekteja.

Wikitude-tekniikka tunnistaa kuvat ja seuraa niitä myös. Voit myös seurata 3D-objekteja (Unity-tuella) ja käyttää GEO-tietoja, joihin sinulla on pääsy.

Ainoa rajoittava tekijä tässä olisi hinnoittelu, joka alkaa 2800 dollaria vuodessa.

XZIMG

xzimg

XZIMG on saumaton kehys, jonka avulla voit integroida syvällisen kasvoseurannan AR-projektiisi. Tämä reaaliaikainen työkalupakki antaa kehittäjille keinot integroida vaivattomasti kasvojen seuranta hienostuneilla AR-menetelmillä.

Kehittämällä XZIMG: n kanssa voit integroida tämän kasvoseurannan mobiili- ja työpöytäsovelluksiin, selaimeen tai muuhun laitteeseen, joka tukee AR-syöttöä.

Tällä hetkellä XZIMG on jaettu 3 ainutlaatuiseen tuotteeseen, joilla jokaisella on erityinen ominaisuusjoukko.

Tässä on nopea pilaantuminen:

  • Taika kasvot. Tämä on ratkaisu meikkipohjaisiin ja kasvojen korvaussovelluksiin.
  • Lisätty kasvot. Tämä on kasvojen seurantatekniikka, joka toimii Unity-laajennus.
  • Lisätty visio. Tämä tuote tunnistaa yksinkertaiset kuvat ja mustavalkoiset merkinnät.

Voit käyttää kutakin tuotetta kokeiluversion kautta. Katso, pidätkö tekniikasta, ja jos pidät, osta täysi lisenssi.

OpenCV

OpenCV

OpenCV tunnetaan parhaiten Open Computer Vision -kirjastona, jonka Intel on luonut ja joka on nyt täysimittainen avoimen lähdekoodin projekti.

Kirjasto on saatavana kaikille tärkeille käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Windows, OSX ja Unix.

Edelleen, OpenCV on luettelossa luultavasti suosituin ja kehittynein Vision-pohjainen kirjasto.

Vahvat siteet kuvankäsittelyyn, visuaaliseen analysointiin, koneoppimiseen ja liiketunnistukseen – OpenCV näkee paljon käyttöä AR-tilassa.

Voit käyttää OpenCV: tä yhdessä sellaisten kehysten kanssa, kuten suhtautua, tai tietokirjastojen, kuten TensorFlow.

Se on erittäin kykenevä kirjasto visuaalisiin tehtäviin ja sitä pidetään jatkuvan kehityksen alla.

ViewAR

viewar

Yhä useammat huonekaluteollisuuden tuotemerkit kokeilevat laajennettua todellisuutta.

Tykkää Länsisiipi, IKEA, Lowe ja monet muut, jotka yrittävät aktiivisesti tuoda AR-tekniikkaa suoraan kuluttajakoteihin.

Näkyvin tapa käyttää AR: ta huonekaluihin liittyvissä käyttötapauksissa on antaa kuluttajille mahdollisuus esikatsella tiettyä tuotetta tarvitsematta lähteä kotoaan.

Joten esimerkiksi voit selata Amazonia uuden koristelampun löytämiseksi makuuhuoneeseesi.

Sen sijaan, että käyttäisit kuvia sopivuuden vertaamiseen, voit vain osoittaa puhelimesi tietylle alueelle ja nähdä miltä lamppu näyttäisi, jos se sijoitettaisiin sinne.

Tämä sattuu olemaan alue, jolla ViewAR loistaa. Se on erinomainen kehys käytettäväksi, jos haluat luoda AR-katselukokemuksia yrityksellesi.

WayRay

wayray

Autot ovat yksi aloista, joilla AR on ollut läsnä jo jonkin aikaa.

Esimerkiksi ne taustakamerat, jotka auttavat sinua pysäköimään auton? Se on puhdasta lisätyn todellisuuden kokemusta.

Ja WayRay yrittää mullistaa teollisuuden kehittämällä vahvoja holografisia AR-työkaluja ajoneuvojen tulevaisuudelle.

Ei vain ole suuria nimiä kuten Porsche sijoitti valtavasti rahaa WayRayen, mutta yritys on myös jakaa SDK: n avoimesti kehittäjille. Merkitys, että voit siirtyä itse kehittämiskokemukseen.

Tosi AR SDK – laajennettu todellisuuskehys kolmansien osapuolien kehittäjille, joka mahdollistaa AR-sovellusten rakentamisen autoille. Nämä ovat sovelluksia, jotka toimivat holografisilla AR-näytöillä ja täydentävät alkuperäistä AR-käyttöliittymää. AR-sovelluksen sisältö koostuu virtuaalisista esineistä, jotka on integroitu saumattomasti auton ympäröivään maailmaan. Yhtiö suunnittelee jakelevansa kehitettyjä sovelluksia oman AR-markkinapaikkansa kautta.

Seuraa näitä kavereita, kun ne mullistavat autoteollisuuden.

Spark AR Studio

Spark ar studio

Spark AR Studio on Facebookin omistama kehys lisättyjen kameratehosteiden luomiseen.

Voit käyttää Sparkia tiettyjen tehosteiden käyttöön omaan visuaalisuuteen puhelimesi kameran esittämällä tavalla. Voit lisätä esimerkiksi kelluvia tehosteita tai 3D-objekteja.

Ja voit luoda vuorovaikutteisen ‘todellisuuden’, jossa eleet kutsuvat tiettyjä tehosteita tai toimintoja.

Se on edelleen keskeneräinen työ, mutta odotetaan tämän kirjaston työkalupakin kasvavan, kun Facebook sijoittaa siihen lisää resursseja.

Loppusanat

Mitä mieltä sinä olet? Tarkastellaanko tässä digitaalisen vuorovaikutuksen tulevaisuutta?

Sikäli kuin voin kertoa, AR on virallisesti nopeaa kaistaa.

Odota siis suurilta tuotemerkeiltä merkittäviä ilmoituksia, mutta myös pieniltä kehittäjiltä paljon innovaatioita.

Jos haluat oppia rakentamaan AR-sovelluksia, tutustu tähän loistava verkkokurssi.

Jos tiedät muita Lisätyn todellisuuden resurssit jotka jäimme sisällyttämättä tähän viestiin, älä epäröi ottaa yhteyttä suositukseesi. Majoitamme heidät heidän tuleessaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.