• ​«Київенерго» готує київські ТЕЦ і сміттєспалювальний завод «Енергія» до нового опалювального сезону та забезпечує столицю необхідними обсягами енергоресурсів

10 травня 2018
    • Зважаючи на подовження терміну управління «Київенерго» столичними ТЕЦ та сміттєспалювальним заводом «Енергія» до 31 липня 2018 року, згідно з рішенням Київської міської ради від 24 квітня, забезпечення стабільної роботи стратегічно важливих енергооб'єктів та їх підготовка до нового опалювального сезону здійснюється фахівцями ПАТ «Київенерго».

Зокрема, на ТЕЦ-5 щойно закінчений поточний ремонт енергоблоку №1, ведуться роботи з реконструкції генератора №1 с пристанційним вузлом енергоблоку №1 та триває поточний ремонт енергоблоку №4. На сміттєспалювальному заводі «Енергія» фахівці розпочали капітальний ремонт електрофільтру котла №2.

Водночас планові роботи з модернізації підприємств ніяк не впливають на їх виробничу діяльність. Загальний обсяг теплоенергії, який щодоби виробляють київські ТЕЦ та єдиний в Україні сміттєспалювальний завод, перебудований в мінітеплоцентраль, становить 6700 Гкал теплової енергії. Цього достатньо, аби забезпечити в міжопалювальний сезон гарячою водою 70% киян. Зокрема, ТЕЦ-5 в міжопалювальний сезон забезпечує гарячою водою жителів центру міста, Печерська, Русанівки, Позняків, Березняків та прилеглих до автовокзалу мікрорайонів, Теремків-1 та Теремків-2, Червонозоряного пр-ту, Чоколівки, частини Борщагівки та ін. ТЕЦ-6 забезпечує гарячою водою столичні масиви Троєщина, Лісовий, Північно-Броварський, Воскресенка, Виноградар та частину Оболоні. Завод «Енергія» постачає гарячу воду кільком сотням будинків на Позняках по вул. Руденко, Вишняківській та Мішуги.

1 травня «Київенерго» завершило перший етап передачі комунального майна (тепломереж, котельні та сервісні функції теплопостачання) та переведення персоналу в комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Наразі «Київенерго» спрямовує всі ресурси на те, щоб другий етап цього процесу – передача теплоелектроцентралей та заводу «Енергія» – пройшов зі збереженням безперебійності технологічного процесу та максимально комфортно для киян.

ПАТ «Київенерго» повністю готове до передачі відповідних енергоактивів на баланс комунального підприємства «Київтеплоенерго». Подовження договору на управління енергооб'єктами міської влади з «Київенерго» було зумовлене необхідністю отримання відповідних ліцензій і тарифів комунальним підприємством «Київтеплоенерго».

Нагадаємо, що в зв'язку з переведенням теплових мереж та котелень столиці в управління КП «Київтеплоенерго» з 1 травня консультації клієнтів з питань гарячого водопостачання та опалення надають 11 Центрів комунального сервісу (ЦКС) та контакт-центр 247-40-40. Послуги з електропостачання надає ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», консультації можна отримати у 8 центрах обслуговування та у контакт-центрі «ДТЕК Київські Електромережі» за номером 15-88.

«Завод "Енергія"»«КТЕЦ»