• ​Борг Києва за електроенергію перевищує 800 млн грн

26 грудня 2017
    • Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» на 1 грудня 2017 р. становить 807 млн грн.

Основними боржниками лишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності та населення. Так, підприємства житлокомунгоспу, в т. ч. підприємства життєзабезпечення міста, заборгували за електроенергію 263,9 млн грн. Борг найбільшого боржника ПАТ АК «Київводоканал» на 1 грудня 2017 р. становить 92,1 млн грн. Прогнозована сума боргу «Київводоканала» на 1 січня 2018 р. – 104 млн грн. Зазначимо, що ПАТ АК «Київводоканал» накопичує борги перед КИЇВЕНЕРГО з 2016 року.

Борг населення Києва за спожиту електричну енергію перед КИЇВЕНЕРГО на 1 грудня 2017 р. сягнув 377,6 млн грн. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів – 54,3 млн грн, 44 млн грн та 42,2 млн грн відповідно.

Заборгованістьдержавного бюджету з компенсації пільг та субсидій за електропостачання станом на 20 грудня 2017 р. – сплачена. Натомість заборгованість по пільгах та субсидіях за тепло складає 604 млн грн.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, всю вироблену електроенергію Компанія зобов'язана продавати в Оптовий ринок електроенергії, а потім закуповувати необхідну кількість для потреб споживачів. Оператором, через якого здійснюються розрахунки, є ДП «Енергоринок».

КИЇВЕНЕРГО закликає державну владу врегулювати заборгованість з компенсації пільг та субсидій, а також просить своїх клієнтів своєчасно розраховуватися за спожиті послуги та не накопичувати борги за електроенергію. Адже від цього залежить здатність Компанії забезпечити столицю необхідними обсягами електроенергії, а також своєчасність та оперативність реалізації ремонтних робіт у випадку аварійних ситуацій.

ЕлектропостачанняЗаборгованість